woensdag 2 juni 2010

06. Waarschuwingen!




Je wordt tegenwoordig overal voor of tegen gewaarschuwd. Gevaarlijke omgeving, aanstootgevende songteksten of baby aan boord. Het zal allemaal wel. Een aantal jaren geleden was ik in de USA, het koninkrijk van de waarschuwingen. Op een roltrap wees een mevrouw op een bandje ons erop dat we moesten uitkijken bij het afstappen van de roltrap. Je kunt maar gewaarschuwd zijn, maar stel je voor!
Ook waarschuwingen dat je net tussen het perron en de metro stapt en meer van die dingen. Don't sue us, we warned you!
Maar in Nederland doen we intussen ook mee in de waarschuwingsgekte. BIj het concert van Rammstein in de Gelredome wees een poster ons erop dat we nat konden worden van water en schuim en dat er vlammen gebruikt werden. Dat weet je toch??? Ga dan naar Marianne Weber!
In de Efteling waar ik pas was, kan je ook niet om de waarschuwingsmafia heen: Je kan alleen als je helemaal gezond bent in de achtbaan. En als je het gewoon leuk vindt?

Volgende keer in de Efteling alleen maar in de bootjes op het meer, geen Piranha, geen Python en geen Vliegende Hollander. Alhoewel, daar kan je ook uit de bootjes uitdonderen of tussen de wal en het schip vallen? 
Laten we toch eens ophouden met waarschuwen, je kunt ook te ver gaan. Dan is alle lol er wel af.
Niet alles is te voorkomen ... en een beetje zelf nadenken levert veel meer op. Dat is mijn waarschuwing!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten