vrijdag 4 juni 2010

08. Beesie tegen het jurkje!

Wekenlang was de vraag: Wat doet Albert Heijn dit keer met het WK? Het was het best bewaarde geheim van de maand mei.
Op 2 juni kwam het verlossende woord: Beesies!
Een soort wuppies met een staart. Iedereen zal het wel weer niets vinden maar ze wel weer massaal willen hebben. Leuke Zuidafrikaanse naam, verder is de gelijkenis met het wk-land nihil. Valt sowieso op dat er weinig met het land wordt gedaan. Alleen de pletterpet. Verder zijn er armbandjes, bungels, beesies en andere gemarketeerde oranje zooi. Supermarken proberen bij de consument in de gunst te komen door gratis happy-meal-troep aan te bieden. Ik las in de krant dat de SPAR de slag heeft gemist. Geen paniek over 2 jaar zijn er weer nieuwe kansen.








Maar het is toch allemaal wat braaf allemaal en zonder humor.
Waar blijven de aanbiedingen van de negerzoenen, cafenoir koekjes, witte chocolade of blankevla?
Waar kan ik oranje Mandela-overhemden kopen? Ik wil een oranje Bothaham of een Bafanawafel of CarvANCevitan, Tutucjes of Steve Bikola.
Niets van dit alles.
Maar we hebben we een echte dresswar. De eerste wedstrijd wordt niet op het veld gespeeld maar op de tribunes en gaat tussen twee biermerken. Heineken wil geen Bavaria jurkjes in de stadions. Wat een onzin, maar ze lachen ze rot bij Bavaria. Wat een publiciteit! Ook al verliezen ze jurkenoorlog, ze hebben nu al meer gewonnen dan ze hadden kunnen dromen!

Ach het zijn allemaal leuke, onschuldige oranje dingen die ons land een paar weken één maken. Maar oh wee als oranje nu maar niet direct verliest. Want dan is het WK al snel naar de braaien?
Zo nu eerst een Bavaria-meisje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten