zondag 6 juni 2010

09. Uitzwaaiwedstrijd

Op vijf juni was ik samen met een maatje bij de vriendschappelijke interland Nederland-Hongarije.
Vooraf bleek dat er weinig oranjezooi het stadion in mocht. De jurkjes mochten niet tot ieders plezier gewoon aan gehouden worden maar alle vuvuzela's van de TNT konden zonder pardon in de container. Maak je weken reclame voor die toeters ....

Het was de uitzwaaiwestrijd (wie bedenkt zo'n woord?) van Oranje voordat het team naar Zuid Afrika reist. De magische Magyaren van Erwin Koeman waren uitgenodigd als sparringspartner. Geen al te sterke tegenstander het werd dan ook een leuke wedstrijd met Nederland als dikke winnaar. Eindstand hat-egy. Vooraf was het afscheid van Edwin van der Sar die een lintje kreeg van Ab 'H1N1' Klink. Leuk voor Edwin maar ik had liever gezien dat hij op 12 juli een lintje door Beatrix kreeg opgespeld.

Het was een geweldig middag, onder de stoeltjes lagen pletterpetten en vlaggetjes, iedereen in de nationale kleur op de tribunes, mooie volksliederen en er werd zowaar net gefloten door het Isten, áldd meg a magyart (God, zegen de Hongaren) gezongen.
Verder vielen de mooie goals van Dzsudzsák en Robben op en (daar zijn ze weer) de Bavaria meiskes.

Schuin voor ons stond een roedel ingehuurde studentes die twee keer 45 minuten zongen, de wave in gang zetten en verder niet naar de wedstrijd keken.

Al met al was het dus een mooie 
oranje show, maar jammer van en voor Robben.

Het werd zo onbedoeld een beetje zijn uitzwaaimiddag:  ta ta Robben, dag WK. Bye bye Wereldkampioen! En de Bavariajurkjes zongen: Robben Bedankt!

Update:bij Studio Voetbal van 6-6 las Jack van Gelder een ingezonden mail van een vader wiens zoontje zijn TNT-toeter moest inleveren en een discussie over het Bavaria jurkje. Van Praag van de KNVB bleef onverbiddelijk, sponsors zijn belangrijk! En Robben gaat toch mee naar Zuid Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten