vrijdag 11 juni 2010

12. Poultjes


Straks begint het WK voetbal in Zuid-Afrika. Omdat iedereen van voetbal verstand denkt te hebben, wil iedereen achteraf kunnen zeggen: zie je wel!

HET middel om je gelijk te bewijzen is meedoen aan een poule. Dit was vroeger een knip en plak hobby van de ijverige buurman of de personeelsvereniging. Bijkomende factor om deel te nemen was, dat je gevraagd moest worden.

In het softwaretijdperk kan je gemakkelijk via internet of Excel aan een poule meedoen. Of je minimaal een van de deelnemers kent, is niet meer belangrijk.

En dus vult half Nederland via vrienden of via het web een poultje in en geeft zijn wk-winnaar op. Meestal in de tijd van de baas want op het werk meedoen is natuurlijk helemaal leuk. Dan kan je ook iedere ochtend minimaal tot aan de lunch de tussenstanden doornemen en bespreken: “Wat heb jij ingevuld bij Nieuw-Zeeland – Slowakije?” En bovenal … je gelijk halen “Ik zei toch dat Spanje van Honduras zou winnen!”.

Heerlijk vier weken slap ouwehoeren over de belangrijkste bijzaak in het leven.


Maar als we toch zo’n pouljesgek zijn, waar blijven de formatiepoultjes?
Wie zet in op de eerste ronde (VVD-PVV-CDA), wie op een eventuele tweede ronde (Paars plus)? Wat is de lengte van de formatie? Wie loopt het eerst kwaad weg?

De zoekterm: kabinetsformatiepoule levert geen hits op!
Geen probleem, ik heb er zelf een gemaakt. Inschrijven kan tot vrijdagmiddag 11 juni 18:00 uur.


De winnaar mag een maand lang olie ruimen bij BP.

Zo nu even Teleteksten voor de Dauphiné zodat ik straks nog even de poule voor de Tour kan invullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten