woensdag 7 juli 2010

30. Vertraging

 


Miljoenen huishoudens hebben inmiddels een digitaal televisie-abonnement. Bij een plat scherm hoort immers ook een digitale kijkervaring. Niemand zal ontkennen dat het beeld vele malen scherper is.

Mooier beeld dat wel, maar het nadeel is dat de buren eerder juichen dan jij!

Er zit een tot vijf seconden tussen. Komt dat schoooooooot …

Is Frank Snoeks nog bezig met de ingooi, ligt de bal er aan de overkant al in. En dat terwijl je een technische voorsprong hebt…
Het nog spannender maken door te kijken met het radiogeluid aan, is ook geen optie. Het geluid loopt namelijk niet synchroon met het beeld uit het digikastje.
En kijken via livestream is helemaal niet aan te raden. Dat is de vertraging ongeveer een halve minuut. Vlagt de grensrechter bij jou nog voor buitenspel van Uruguay, kijken de buren naar de herhaling van de goal van Van Bronkhorst.
 
Café’s die de wedstrijden van Oranje op verschillende tv’s uitzenden, moeten er ook rekening mee houden. Als dus in grote kroeg meerdere tv’s (kabel en Digitenne) staan opgesteld Terwijl de ene helft van de kroeg nog op de voorzet wacht, viert de andere helft al feest.

Bij de Olympische winterspelen is dit allemaal geen probleem, maar nu hebben we met het warme weer allemaal de ramen en de tuindeuren open en komt het buitengeluid dus gewoon binnen.
Maar ik heb een goedkope analoge oplossing voor dit digitale probleem.

Zuid-Afrikanen hebben een toeter voor in het stadion die heel veel herrie maken. Maar dit geluid wilden we aanvankelijk niet horen tijdens de wedstrijden. Maar dat blijkt het wel heel goed te doen als ringtone.
Toch de NOS maar vragen of ze het vuvuzela-geluid weer wat harder willen zetten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten