woensdag 7 juli 2010

29. Verboden: Het 'K-woord'



URUGUAY, URUGUAY
ALLES IST VORBEI!

Depeche Mode had in 1983 een bescheiden hitje met het nummer Get the Balance Right. Leuk plaatje:
“Don't take this way, don't take that way
Straight down the middle until next Thursday Sunday
Push to the left, back to the right
Twist and turn 'til you've got it right”

De balans van Oranje is ook goed. De overwinning is namelijk volgens Kuyt niet helemaal aan de spelers te danken. Voor een deel is het ook debet aan de balans-armbandjes, die ze van Wesley Sneijder hebben gekregen. Ze kosten € 34.95 en vanaf 15 euro op Marktplaats. Christiano Ronaldo draagt er ook een (thuis op de bank) dus ze werken echt!
Daarnaast mag het F-woord mag door de gehele selectie van BvM worden gezegd. We staan in de Finale! Voor de 3e keer in de geschiedenis. Nou is er een spreekwoord dat iets zegt over drie keer …. Maar het K-woord moet nog even in de ban.

Na de gewonnen “halve finales” van 1974 (2-0 tegen Brazilië) en 1978 (“Daar komt het schot van Haan!” 2-1 tegen Italië) was het nu een minder aansprekende tegenstander. Achteraf zei Rafael van der Vaart dat het toch wel een erge dreun was geweest nadat Oranje van Brazilië had gewonnen maar dan van Uruguay had verloren. Dan was het toch het WK van “het net-niet” geweest.

De wedstrijd van gisteren zal volgens de toeschouwers die nu uit Ned of Uru komen, vast niet goed zijn geweest. Weliswaar vijf doelpunten, maar veel onrust en veel balverlies. Maar WE hebben gewonnen en achteraf herinnert niemand zich meer hoe de 3-2 tot stand kwam. In 1988 speelden we namelijk ook hogeschoolvoetbal van de eerste tot de laatste minuut.

Alhoewel. Er komen steeds meer geluiden dat het team uit 1988 geen “goed stel” was. De spelers zeggen nu zelf dat ze niet goed speelden en van tijd tot tijd geluk hadden (goal tegen Ierland en de gegeven penalty tegen Duitsland). Gullit verwoordde het gisteren nog eens goed: “We speelden één echt goede wedstrijd, en die verloren we”. Realistisch is dat wel, maar wel jammer van de magie die er om het EK van 1988 hing.

Wat dat betreft zijn er volgens mij voor zondag maar twee opties:
Of winnen in een slechte wedstrijd, of verliezen in de beste wedstrijd van het toernooi. Beiden zijn trouwens slecht voor je hart.
Het zal me verder ook een zorg zijn als we maar winnen, toch?

Maar zoals gezegd: we staan in de finale van het WK-voetbal Voor de 3e keer in de geschiedenis. Nou is er een spreekwoord dat iets zegt als je iets drie keer doet ….
Maar sssst het K-woord moet nog even in de ban.

Zondagavond om 22:18uur …… (wereld)K*******!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten