woensdag 21 juli 2010

36. Oranjepastoor uit het eerste van FC RK gezet



OBDAM - In een brief aan de gelovigen in Obdam schrijft bisschop Jos Punt dat pastoor Paul met zijn Oranjemis absoluut te ver is gegaan. Punt schrijft dat de katholieken maar beter een voorbeeld kunnen nemen aan de orthodoxe en oosterse kerken, waar "de eerbied voor de kerk absoluut onaantastbaar" is.
De pastoor hield vorige week zondag een Oranje-mis aan de vooravond van de WK-finale. De mis compleet met Oranje-liedjes, een voetbaldoel en oranje vlaggetjes in de kerk, vond geen genade bij het bisdom. Bisschop Jozef Punt van Haarlem schorste de pastoor tot groot ongenoegen van de kerkgangers. 

Paul Vlaar heeft uit het land veel steunbetuigingen ontvangen ondermeer op Hyves, het filmpje over de mis is een hit op Youtube en de buitenlandse belangstelling is enorm. Even tussendoor, is Paul de broer van Ron?

Als katholiek-van-huis-uit en voetbalfan vind ik het wel een aardige actie. 
En een goede marketingzet van de Kerk. Onzin om zo'n pastoor te schorsen.
Ik zou als trainer van de Noord-Hollandse vierde divisieclub, Vlaar een verbeterd contract geven. Straks loopt ie transfervrij een andere kerk binnen.

Nu is de kerk weer eens vol en de Kerk weer eens positief in het nieuws. Aan de andere kant als je bij FC RK speelt, moet je op zondag wel het witte wedstrijdtenue spelen, zeker bij een thuiswedstrijd. Bij Ajax kan je ook niet ineens in het roze spelen.

De oranjepastoor is nu geschorst door zijn club. Wegens gevaarlijk spel waarschijnlijk. Maar voor wie is dat gevaarlijk dan? Overigens mag je na een schorsing weer opgesteld worden. Hoe lang kan de club iemand schorsen?

Het bestuur van de Sint Victorparochie in Obdam zou het liefst zien dat pastoor Paul Vlaar na een maand 'verlof' terugkeert. Volgens het bisdom Haarlem-Amsterdam zal de bezinningsperiode van Vlaar eerder minstens acht weken duren en is het nog maar de vraag of hij terugkeert naar de parochie in het dorp tussen Alkmaar en Hoorn.

Gele kaart? Rode kaart? Excommunicatie? Laten we de beelden eens terugkijken?
Of zijn technische hulpmiddelen bij FC RK verboden? De ‘Club van Rome’ is wat dat betreft net zo corrupt conservatief als de FIFA. En de Blatter van Rome heet Benedictus. Er zijn meer overeenkosten overigens: ze heten allebei Joseth en ze entertainen ieder weekend een miljoenenpubliek.

En Pastoor Paul, die zit helaas nog steeds ondergedoken bij zijn ouders. Ik zou hem aanraden contact op te nemen met een goede zaakwaarnemer. Er is vast wel een club die hem graag hebben wil. Goede trainer ook! 
Maar ze spelen wel in het geel/wit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten