maandag 5 juli 2010

27. Zijn ze er toch ingetuind!

Was ist passiert? Wat zijn wij ineens pro Duits! Onze buren spelen ineens goed voetbal, maken geen schwalbes en zijn sympathieke spelers. Und unsere Louis trainiert bei Bayern. Zelf ben ik nooit zo negatief over Duitsers geweest, maar toch ...

Maar ik kom wel uit de tijd dat alle Duitse voetballers, behalve Klinsmann, niet leuk waren. Brehme, Völler en vooral Matthäus waren bijkans staatsvijanden. Het EK van 1988 maakte heel veel goed, maar 2 jaar laten ging het toch weer mis.

Het zou erg goed voor ons land zijn als we nu eens wel de hoofdprijs pakten. Iets wat bij schaatsen en hockey regelmatig lukt. Bij korfbal kan het WK vooraf via de mail worden afgedaan, daar winnen we altijd. Maar ook bij biljarten, zwemmen en waterpolo doen we soms prima mee.
 
Bij andere sporten zullen we nooit winnen. Zo was er on the forth of July het wereldkampioenschap hotdogs eten. Het WK werd voor de vierde keer op rij gewonnen door Joey Chestnut, zeg maar de Sven Kramer in zijn sport. Alleen viel het aantal hotdogs tegen. Joey bleef met 54 broodjes ver verwijderd van zijn eigen wereldrecord van 68 (in 10 minuten).

Maar dit is in de lijn van Bert van Marwijk, je hoeft namelijk niet mooi te spelen als je maar wint. En Bert kan het weten.
 
Hij werd namelijk wereldkampioen klaverjassen in 1975 in een verschrikkelijk slechte wedstrijd. Er vielen in iedere beurt 32 kaarten en daarvan waren er 16 rood!
 
Maar goed, we vinden Duitsland dus goed. Ik vind het allemaal best, maar als er een kans is om 1974 gut zu machen, is het aanstaande zondag wel.
Ik heb nog wel een aardig scenario voor zondag:
Als we de Duitsers nu eens zwaar favoriet maken voor de eindstrijd? Dan haalt Van der Wiel in de eerste minuut Özil neer in het strafschopgebied, en schiet Klose de bal er in. En dan de Duitse commentator "1-0 Wir Führen!"

Daarna speelt Oranje net zo’n tweede helft als tegen Brazilië. En we scoren twee keer. Mij om het even wie.
En de Duitse Kuiphof würde sagen: Sind wir da doch hereingefallen!!
 




En Von Gahl sollte sagen: Wir sind die Beste! Nicht nur von 1974 aber auch von 2010!!
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten