dinsdag 17 augustus 2010

46. An Offer they can't refuse ..


Everybody be Cool, this is a Robbery! Any of you fucking pricks move, and I'll execute every motherfucking last one of ya!



Vitesse is gisteren overgenomen door de Maffia.
Vitesse heeft een suikeroom gevonden. Het is een Georgische “zakenman” Merab Zjordania. Vastgezeten, onderhandelingen met een pistool maar ook oud-speler van Dinamo Tiblisi. Met die club heeft hij in 1981 als wisselspeler de EC-II gewonnen tegen het altijd lastige Carl Zeis Jena.


Verder heeft Georgië overigens op sportief gebied weinig gepresteerd. Op de Olympische Spelen blinken ze uit in gewichtsheffen en worstelen. Maar meestal komen de Georgische sporters dan in het nieuws omdat ze eerder naar huis morgen en hun medailles moeten inleveren.

Waarom bouwt zo’n man eigenlijk niet zijn eigen cluppie op? Hebben ze in Georgië ook meer aan. Of is hij daar persona non grata?

Waarom Nederland? En waarom Vitesse? Waarom niet Feyenoord? Koop een mooie Engelse club als je geld te veel hebt, zou je zeggen.

Voor Vitesse is het natuurlijk wel leuk, de club was toch al failliet.
En Vitesse wordt binnen 3 jaar kampioen. Kan Mart Smeets ook weer eens trots Vitas zeggen. Met een mooie reunie met oud spelers: Van Hooijdonk, Makaay, Westerveld en Machlas en oud trainers die zeggen dat Vitesse toen al potentieel kandidaat was voor de titel (Koeman, Beenhakker en Aad de Mos).

In het verleden is natuurlijk al vaker een club in handen van zakenmannen geweest. Het is dus niet helemaal nieuw:
Liftenfabrikant Dé Stoop (FC Amsterdam), de witgoedbroers Molenaar (AZ), projectontwikkelaar Eibrink (PEC Zwolle), textielmagnaat Hendriks (Roda), lijmkoning Den Braven (Dordrecht), autohandelaar Van Dijk (SVV) en Pseudo-bankier Scheringa. Allemaal een speeltje gehad en er veel geld mee verloren.
En nu hebben we nog Van Summeren bij FC Utrecht. Wat opvalt is dat het allemaal clubs in de kantlijn zijn. Niet een van de grote drie is ooit overgenomen.

Maar wat hadden ze gisteren meneer Zjordania graag in Rotterdam een persconferentie zien geven ……… en dan over drie jaar op de Coolsingel (en niet eens met het WK-Stratego voor landenteams).

De heer Zjordania gaat overigens geen miljoenen euro’s in Vitesse stoppen. Hij zal zijn eerlijk verdiende geld in Georgische munt betalen. De munteenheid van Georgië is de Lari. De volgende munten worden gebruikt: 1, 2, 5, 10, 20 en 50 tetri. Het papiergeld is beschikbaar in 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 lari.

Het bedrag van boven de miljoen Lari bestaat in Georgië alleen op papier: dat wordt daar Larikhuk genoemd!

1 opmerking:

  1. de VVV riep trots "Hij zei onze keeper, hoorden jullie dat, onze keeper".
    Foute ontwikkeling, dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen