donderdag 5 augustus 2010

41. A-pplause voor A-Rod



De Amerikaanse honkballer Alex Rodriguez heeft woensdag zijn zeshonderdste homerun geslagen.

Om 19:00 uur begon de wedstrijd Blue Jays at Yankees op ESPN. The Jays hadden de eerste twee wedstrijden met 8-6 en 8-2 gewonnen.
De Yankees moesten dus eigenlijk winnen. Maar dat was van secundair belang. De grote vraag was al een week wanneer A-Rod zijn 600ste homerun zou slaan. En dat gebeurde dus gisteren.
Eerste inning van Toronto gaat kansloos over. Met een man op de honken komt Alex Rodriguez aan slag. Na twee wijd slaat A-Rod zijn 600ste homerun in de MLB over het hek. Een absolute mijlpaal. Als het dan toch moet gebeuren, dan maar thuis in Yankee Stadium tegen de Toronto Blue Jays. En niet ergens uit tegen de Orioles of zo. 
 
Homerun!! Zijn 17e van het seizoen en z'n 600ste in de MLB!! Veel spandoeken gaan de lucht in. De leukste vind ik: “A-Rod hit your 600th on my 6th birthday” vastgehouden door een jarig jochie.
Alex ziet direct dat het goed zit, loopt rustig naar het eerste honk en juicht ingetogen. Loopt daarna via de thuisplaat weer rustig de dugout in. Neemt gelaten zijn felicitaties van de andere yankees in ontvangst.
De commentator zegt dat A-Rod zich nooit bigger feels than the game. Daarna nog even terug het veld in en publiek bedanken. Goed te zien op de grote schermen.
Klaar, over, 2-0, volgende mijlpaal en terug naar de wedstrijd die nog 8 innings duurt. De Yankees winnen hem uiteindelijk met 5-1.

De eerst MLB homerun van A-Rod sloeg hij in 1995 tegen de Kansas City Royals.
De 'hardhitter' van New York Yankees is de zevende
speler in de Major League Baseball (MLB) die deze mijlpaal bereikt. Hij is met 35 jaar ook de jongste die zich voegt bij dat selecte gezelschap.
 
 

De bal waarmee hij de homerun sloeg is voor Alex. De bal kost ongeveer 7 dollar maar volgens experts is deze nu
$ 100.000,- waard. Geen idee of hij de bal zal houden. 
De bal waarmee hij zijn 500ste homerun sloeg leverde dat ook op. Detail: dat was exact 3 jaar geleden ... op 4 augustus 2007 thuis tegen Kansas City. Dure bal? Een schijntje! Want de bal waarmee Bonds in 2007 zijn 756e homerun sloeg, bracht ruim 7 ton op. En voor de bal waarmee Mark McGwire in 1998 zijn 70ste homerun van het seizoen sloeg (een record) werd drie miloen dollar neergeteld.
Voor de echte fans: er is al een shirt te koop voor een bedrag van $ 24,99.
Een koopje ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten