dinsdag 21 september 2010

61. De troonrede was een acrostychon!

.

Het programma Avondspits van nieuwbakken omroep Wakker Nederland heeft het volgende gevonden:
De eerste letters van de eerste vijftien zinnen in de troonrede die koningin Beatrix dinsdag heeft uitgesproken vormen de naam Willem van Nassov.
Nassov is de oude spelling van Nassau, de achternaam van graaf Willem van Nassau beter bekend als Willem van Oranje of Willem de Zwijger.
Willem is Vladimir in het Russisch. En dus krijg je Vladimir Nassov. Is dat niet de Russische redder van de noodleidende voetbalclub Feyenoord?
Wakker Nederland noemt de ontdekking van de geheime boodschap opmerkelijk. ''De vijftien coupletten van het Wilhelmus beginnen met dezelfde letters'', aldus de omroep.
Beatrix heeft gewoon haar eigen acrostychon in de troonrede gedaan. Nou en?
Het ging vandaag toch nergens over. Het was natuurlijk een ontdekking geweest als de eerste letters van de zinnen van de troonrede een zin hadden opgeleverd als Wij vinden jullie een stelletje zeurpieten.

JC de Jager
Verder was de prinsjesdag een hoop show die nergens om ging. Een beetje de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Gelukkig waren er een kaarsengooier en een verdachte militaire held.
Want de gooier van de waxinelichthouder (kaarsje voor donkere tijden?) lijkt gewoon een verwarde man.
Prima dan wordt hij genomineerd voor de Damschreeuwer van de Maandtrofee.
En Militair Marco Kroon, die vorig jaar voor heldhaftig optreden in Afghanistan de Militaire Willemsorde kreeg uitgereikt, was vandaag als drager van de orde gewoon aanwezig op Prinsjesdag. Ook prima.


Tenslotte was het aanbod van hoedjes in de Ridderzaal vandaag iets ingetogener dan andere jaren.
De vrouwelijke kabinetsleden en de vrouwen van ministers droegen dit jaar voor zover te zien geen hoedje vanwege de demissionaire status van het kabinet. Tja een hoedje is duur en een beetje bezuiniging begint bij jezelf.
En de winnaar was …

Sabine Uitslag. Wat een muts! Allaaf!

Ze noemde het zelf een "kabouter Plop-hoed". Zal Frans Molenaar leuk vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten