dinsdag 21 september 2010

59. Een middagje Klassieker

.

Zondagmiddag 19-9: we (een vriend A.J. en ik) gaan ouderwets voetbal kijken in de kroeg. Om half één is de Klassieker. De wedstrijd Feyenoord - Ajax (O10-020).

Om kwart over twaalf is daarom Le Grand Depard volgens de vriend. Er staat een stevige tegenwind, dus waaieren we naar het dorpsplein.

Vanwege het herfstig weer staan de terrasstoelen voor het nog net te lezen affiche.
Op het plein tref ik F. die ook wel zin heeft in de Klassieker.
In de kroeg staan zeker drie lcd's aan en een beamer geeft de wedstrijd weer op 3x2 m formaat. Er zit al ongeveer 15 man (net als de Kuip, niet uitverkocht dus) te wachten op het eerste fluitsignaal van Blom. Af en toe druppelt er nog wat binnen. Volgens A.J. zijn er bij ons in de stad twee voetbalkroegen. De een is voor Ajax en we zitten nu in kamp Feyenoord. Vandaar wellicht de geringe belangstelling.


Feyenoord heeft deze week ter voorbereiding op de wedstrijd in het geheim getraind. Ajax heeft een oefenwedstrijdje gespeeld in Santiago Bernabéu.
Wat gaat het vandaag worden? De verwachting is een telraamscore voor de Amsterdammers. Mijn dochter won gisteren met 12-3 en wie weet halen we dat vandaag ook.
Sport1 commentator Emile Schelvis, een 010-fan zei vrijdagavond dat Feyenoord graag ook in het geheim had willen spelen.

De wedstrijd valt eigenlijk tegen. Ajax is veel beter, maar scoort niet. Feyenoord doet er wellicht alles aan, maar dat is niet te zien. Te weinig strijd, te weinig daden.
En na bijna een uur spelen staat Ajax met 0-2 voor. Maar de verwachte monsterscore blijft uit!
Als de wedstrijd 68 minuten oud is, hoor ik een diepe zucht naast mij. Net als het Legioen in het stadion is er berusting bij A.J. Zelfs van Ajax mag momenteel verloren worden in Rotterdam.
Er is geen enkele kans op een Rotterdams punt.


Maar dan kopt Bahia de 1-2 binnen en wordt De Clèr gewisseld. Volgens F. de beste spits van Feyenoord. Er volgt weer een buitenspelgoal voor de Rotterdammers.
Het zit ook niet mee. Om ons heen wordt driftig gerookt. Jammer voor Ab Klink dus.


De laatste 10 minuten een beetje spanning. Nog twee klassiekerwaardige opstootjes en dan is het voorbij. Drie goals, zeven kaarten en slecht voetbal.
Ajax heeft maar met 1-2 gewonnen, maar staat wel aan kop in de Eredivisie. En Feyenoord … staat tiende.


Na afloop fietsen we weer naar huis. Wind mee deze keer.
We laten de etappezege voor wat ie is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten