woensdag 1 september 2010

51. Tien voor Taal!

.
In onze wijk worden momenteel wat straten van nieuw asfast voorzien.
Afgezien van het ongemak voor de auto’s levert het mij iedere dag een glimlach op.

De Bob de Bouwers van de gemeente hebben namelijk alternatieve routes bedacht en daar hoort een tijdelijke bewegwijzering bij. Alle straten zijn wel te bereiken met met een TomTom kom je er niet.

Er staan overal van die mooie gele borden. En die borden zijn gemaakt door de primus inter paris onder de Bob de Bouwers. En deze opperbob (m/v) heeft er voor gestudeerd dat is wel duidelijk.

Al na een dag werden er alternatieve routes bedacht door de bewoners. Ze weten heus zelf beter hoe ze bij hun huis moeten komen. En dus is de vraag: voor wie zijn die borden eigenlijk bedoeld? Waarschijnlijk dus voor externen: pakketdiensten, ambulances en visite.


Maar als je dan zo’n bord maakt, schrijf dan alles wel goed over uit het gemeentegidsje!
Vriendeschaar links af (overigens kom je er rechtsaf veel sneller) kan namelijk niet.
Want het is Vriendenschaar. Met een N: een schare van vrienden, een vriend, meerdere vriendeN.

Kan gebeuren, hoor ik u denken. Maar wat is de grap: de borden staan overal verkeerd geschreven! Zeker 10 keer verkeerd gespeld. Het is dus niet een eenmalige vergissing.

Nu vraag ik me iedere dag glimlachend af: weet de maker van deze borden van zijn spellvaut? Zo ja, schaamt hij zich rot? Durft hij het thuis net te zeggen? Zo niet, lachen de collega’s hem tijdens het schaften achter zijn rug om uit? Wie weet is het niemand van de GeleHelmenClub het opgevallen.
Zou zo maar kunnen.

Het maakt eigenlijk niet uit. Ik wil het antwoord niet weten. Het is zo veel leuker!
En onze "Spellking" is niet de enige:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten