donderdag 23 december 2010

97. Indy must die!

.

Indiana Jones should be in a Museum!
Harrison Ford vindt dat Henry Walton "Indiana" Jones Junior in de volgende film moet sterven. Hij is een voorstander dat de hoed en de zweep naar zijn zoon gaan.

De acteur zou dit ook aan de bedenker George Lucas en regisseur Steven Spielberg hebben gemeld.
Ford maakte de avontuurlijke archeoloog met de zweep en de fedora-hoed tot een icoon en vind dat hij nu ook wat over het einde van de held mag roepen.

Sallah: Please — what is always with this "Junior"?
Henry Jones: That's his name: "Henry Jones, Junior."
Indiana Jones: I like "Indiana."
Henry Jones: We named the dog Indiana.
Marcus Brody: May we go home now, please?
Sallah: The dog? You are named after the dog?!
Indiana Jones: I've got a lot of fond memories about that dog...

En dat terwijl Spielberg eigenlijk Magnum voor de rol had willen hebben. Maar omdat Tom Selleck toen de P.I. van Hawaii kennelijk belangrijker vond, werd tweede keus Ford benaderd.
Op zich heeft Harrison Ford gelijk. Hij is nu 68. Een beetje professor is dan al met pensioen. En het zag er in de Crystal Skull al erg houterig uit. Ford heeft al laten doorschemeren dat Indy V zijn laatste film zou zijn. Niemand vindt dat eigenlijk erg, zeker omdat deel IV al erg slecht was.

Maar George Lucas verzet zich er vooral tegen, Steven Spielberg denkt er nog over na. Grappig genoeg wilde Harrison Ford ook dat Han Solo in de laatste Return of the Jedi zou sterven maar Lucas stak daar een stokje voor.
Maar we krijgen dus nog een Indiana Jones. Oh, grote kassuccessen!

En er zijn al twee werktitels: I.J. and the Cult of the Hidden Wheelchair en I.J. en de Kingdom of the Lost Tooth.

Volgens verschillende persberichten zijn ze van plan om Indy's vader, Henry Jones (Sean Connery), te laten terugkeren. Connery heeft nog niet bekendgemaakt of hij wil meespelen, maar de kans dat hij meespeelt is klein want de acteur is al enkele jaren met pensioen en wilde ook bij de vorige film niet meespelen.

Begin maart 2010 is er zelfs een nieuwsbericht verspreid waarin een medewerker bekendmaakt dat de vijfde Indiana Jones zou gaan over de Bermuda Driehoek. Er zouden veel minder minder CGI’s (Computer-Generated Imagery of wel computer animaties) in komen te zitten en Harrison Ford zou weer hulp krijgen van Shia LaBeouf. De film staat gepland voor 2012. We wachten het gewoon af.
















Het lijkt mij geen probleem als Indiana Jones in deel V als KIA of KIFA wordt opgegeven. Opgegeten door een Raptor of een haai, verdwenen in de Bermuda Driehoek of meegenomen door E.T. Dat kan je wel aan Steven Spielberg overlaten. Hij zou ook naar zijn vriend Han Solo kunnen gaan en beide gaan wonen en van hun oude dag genieten in een serviceflat op Mos Eisley, Tatooine.
(KIA: killed in action en KIFA: killed in flight accident)

En dan de mooie slotzin: “I should be in a Museum but if there are snakes there .. this is second best”.
Einde Indy, laat een nieuwe held maar opstaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten