vrijdag 3 december 2010

95. Het verdict van pakjesavond!

.


Op internet is een actie gestart om Mart Smeets voor te dragen als de nieuwe Sinterklaas!

Omdat de stoomboot op niemand wacht.
Wij van de stichting Smeets4Sint wensen Bram van der Vlugt natuurlijk nog een lang en gelukkig leven, maar serieuze zaken als de opvolging van De echte Sint moet je natuurlijk bijtijds regelen. En wie is er nu geschikter om De Sint op te volgen dan De Mart?

Dus kom nu in actie en stel uzelf de vraag: Smeets4Sint, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag u zeggen!

Bram was een paar jaar geleden al ernstig ziek. Een schok ging door het land. Sinterklaas had kanker! Niet zo'n gekke vraag dus om over zijn opvolging te praten. En regeren is vooruitzien.



Mart heeft wel potentie, hij heeft 1 kleinkind en een tweede is onderweg. Softbalmeisje Nynke is reeds moeder van Lola en schoondochter hockeymeisje Minke Smaber-Smeets is zwanger van zoon Tjerk (de bullpen-coach van het Nederlands team).


En hij draagt altijd al van die gekke kleding en hij heeft zijn figuur mee (kan ook direct voor de kerstman!). Paardrijden kun je leren al zou dan wel eerst een rijruiterbewijs moeten halen.


De huiskamervraag is of Mart wil. Het zou wel een leuke pakjesavond worden, met het bord op schoot. En Sint kan 4 weken boodschappen doen.
Welkom in het circus dat wij Sinterklaas noemen!

Goed, wie weet wint Mart met twee vingers in de neus. Maar eens kijken wie goede tegenkandidaten kunnen zijn: Aart Staartjes, Joost Prinsen? Promotie voor Erik van Muiswinkel (one small step voor piet…) of de oude Hoofdpiet Piet (met P I E T) Römer (te oud lijkt me).

Wordt het misschien tijd voor een vrouwelijke Sint (net als M. van James Bond)?
Sonja Barend, Nelie Kroes of Annet Malherbe zouden kunnen.
Of een "niet-Nederlandse" Sint? We nomineren Hakim (maar die zegt niet veel) maar Jörgen Raymann maakt de meeste kans. En dan Quintus als Hoofdpiet (choco choco!)


Alles afwegend denk ik toch dat Mart Smeets de beste kandidaat is.
Maar waarom start John de Mol geen show: The Sint of Holland?


Moge de beste winnen, maar Mart is een goede opvolger van Bram. Dat schrijven we alvast met potlood op…


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten