woensdag 13 oktober 2010

75. De kanarie mag als laatste!

.

Het valt dat alles zo goed in beeld is. Vanaf het moment dat de operatie begon, is alles te zien geweest. De Feniks naar beneden, beelden van onder de grond, de bovenkomst van de kompel, het weerzien met geliefden en de president, de rit naar het ziekenhuisje en nog even in een interviewtje voor de wereld.
Goed werk van de Chileense staatstelevisie. En president Pinera staat als een soort Hekking iedere keer in beeld. Maar hij is dan ook de hoofdsponsor van dit kijkcijferkanon!
De BBC heeft het over 14 vaste camera’s. Dat is meer dan bij een belangrijke voetbalwedstrijd!


De eerste kompel kwam rond een uur of half zes boven.
Voor de fans: toen won Texas de 5e en beslissende playoff wedstrijd van Tampa Bay 5-1).
Het valt op dat de kompels er zo goed uit zien. Geen baard van 2 maanden, hun haar zit goed en ze zien er niet vies uit. En, zeker de eersten, zien er heel gezond uit.
Voordat de mannen omhoog getakeld werden, is er een arts naar beneden gegaan. Maar volgens mij ook een kapper en een visagist! Geen goede 5 sterrenkok natuurlijk, want de mannen moesten nog wel door het gat.


Nu de kompels boven zijn, begint de het 2e hoofdstuk van hun circus. Ze zijn uitgenodigd bij Oprah, dr. Phil en zelfs bij Manchester United. Wie weet komen ze ook naar Nederland. Kunnen ze een wedstrijd van Feyenoord zien en zeggen: ik dacht dat wij het slecht hadden .....
Het zijn er 33, dus we kunnen ze wat spreiden .... De Wereld Draait Door krijgt er een, Pauw en Witteman eentje, RTL Boulevard zelfs twee en Peter R. de Vries heeft al gezegd dat hij een diepgaand onderzoek naar de mijnramp zal gaan doen. Mogelijk dat Joran van der S., die in Chili is opgepakt, met de zaak te maken heeft ....


Overigens is bekend wie als laatste naar boven mag. Dat is de kanarie. Had het kortste strootje getrokken.
Want in de mijnbouw werd de kanarie lange tijd gebruikt om gassen op te sporen. De kanarie werd in een klein kooitje mee naar beneden genomen en waarschuwde de mijnbouwers als er problemen met de luchtvoorziening was, die voor mensen nog niet waarneembaar waren.
Er waren 80 kanaries, 79 zijn helaas opgegeten ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten