vrijdag 8 oktober 2010

70. Texas wint tweede playoff wedstrijd 2010

.

Er zijn van die wedstrijden, die komen niet op gang. Voor de winnende ploeg geen probleem, voor het verliezende team om wanhopig van te worden en voor de kijker een beresaaie pot!



Gisteren met een maatje voor buis. Er was echt Budweiserbier (!) en donuts. De show kon beginnen. Maar op een opstootje tussen de scheidsrechter en de coach van Tampa Bay na,


na een vermeende wijd/slagbal en een keer volle honken (met 2 uit) kregen de Rays geen kans van de Rangers. Voor de echte kenners misschien een topwedstrijd van Rangers pitchter C.J. (Christopher John red.) Wilson, voor ons neutrale toeschouwers zoals gezegd een oeisaaie wedstrijd.


Texas, Oakland, Angels en Seattle vormen mogelijk de zwakste divisie (west) van de American League. Texas won dus. In de oostelijke divisie wist Tampa Bay het hele jaar knap NY Yankees (en Boston, Toronto en het zwakke Baltimore) achter zich te houden.
De verwachting was dat de Rays het wel even zouden gaan doen in het postseason.

Maar na twee thuiswedstrijden kunnen de badlakens in Florida al bijna worden uitgerold.
Twee gespeeld, twee verloren en beide op een zelfde wijze: traag, puntje per inning en zo staan de Rangers uit Arlington met een been in de League kampioenswedstrijden.
Hoogtepunt waren de echte roggen in het aquarium achter het linksveld. Als je de bal flink raakt, is het volgens mij einde rog ... hoog tijd voor een paar animal cops om dat uit te zoeken.



Blijft alleen de huiskamervraag over: waarom dragen al die pitchers zo’n halsband?


De rest van de nacht waren er nog twee wedstrijden, maar lieten we voor wat ze waren.
De volgende ochtend bleek dat deze erg spannend waren geweest.
Ik heb nu al twee wedstrijden gezien tussen Texas en Tampa Bay, terwijl ik liever naar de Yankees of San Francisco kijk. Maar deze wedstrijden doen het beter op US-primetime en worden dus ‘s nachts gespeeld. Volgende keer toch maar eerst slapen en de wekker zetten …

Standen Play offs:
New York Yankees – Minnesota Twins 2-0
Texas Rangers – Tampa Bay Rays 2-0
Cincinnati Reds – Philadelphia Phillies 0-1
San Francisco Giants – Atlanta Braves 1-0

1 opmerking: